BOG. zoekt makende spelers (m/v/x)

Voor een stageplek zijn we op zoek naar één of meer makende spelers voor de nieuwe familievoorstelling BAS. (10+)  van BOG. en hetpaleis.

Beschikbaarheid

  • De voltijdse repetities starten op 8 januari 2024 in Amsterdam.
  • Vanaf 12 februari 2024 verhuizen de repetities naar Antwerpen.
  • De première is op 8 maart 2024 in hetpaleis.
  • Daarna gaat de voorstelling op tour door Nederland en Vlaanderen tot en met 12 mei 2024.

Om deel te nemen aan de voorstelling dien je de geplande data volledig beschikbaar te zijn. 

Over de voorstelling

Alle hoofdsteden van de wereld. Alle onderdelen van een fiets. Alle betekenissen van het woord ‘niets’. Hoe vleermuizen eigenlijk met elkaar communiceren. En bomen. De wortel van 144. De slag bij Waterloo. De werking van het zwellichaam alsook de vervoeging van être et avoir en waarom je met twee woorden moet spreken. Waarom draait de aarde rond de zon en wie weet er hier waar de oorlog mee begon? Waarom? Warum! Wederom! 

In de muzikale familievoorstelling BAS. buigt BOG. zich over de basis, de baslijn, de grondtoon van het leven. Wat moet een mens weten om te kunnen leven? Wat is onze basiskennis en wat willen we nu echt weten? Wat zijn de belangrijkste lessen die je hebt geleerd en wat is kennis eigenlijk? 

BAS. wordt een talige voorstelling als een popconcert in de grote zaal voor iedereen vanaf 10 jaar die zich wel eens heeft afgevraagd: ‘Waarom moet ik dit eigenlijk leren?’ In BAS. daagt BOG. je uit om je eigen basiskennis in vraag te stellen en zelf na te denken over wat er nu eigenlijk echt belangrijk is. Om met een hernieuwde blik naar kennis te kijken. BAS. gaat over wat we leren, waarom we dat leren en ook over dat wat we eigenlijk al weten zonder het aangeleerd te krijgen.

Aanmelden

We zijn op zoek naar een makende speler die zich persoonlijk engageert voor het onderwerp van deze voorstelling. De leden van BOG. schrijven de tekst van de voorstelling maar willen hierbij ook gebruik maken van de input en basiskennis van de medespelers. Daarom vragen we je een motivatiebrief te sturen waarin je in maximaal een A4 antwoord geeft op de volgende vragen. 

  • Wat moet je weten om te leven?
  • Welke basiskennis breng jij mee naar BAS.?
  • Welke vaardigheden bezit jij die je zou kunnen inzetten voor de voorstelling? (Speel je een instrument?
  • Kan je andere talen dan de Nederlandse? Weet je hoe je moet lassen? Alle vaardigheden en levenservaringen zijn een mogelijke verbreding van onze basiskennis!)

Naar aanleiding van de motivatiebrieven zullen er uitnodigingen worden verstuurd voor een werkdag op 23 september 2023. Deze vindt plaats bij hetpaleis in Antwerpen. De leden van BOG. vertellen deze dag hoe BOG. te werk gaat, ze gaan met de groep in gesprek over de voorstelling en je gaat de vloer op om onder leiding van hun een aantal opdrachten te doen. Eventueel kan nog worden gevraagd om een tekst voor te bereiden. We werken in twee groepen. Eén in de ochtend en één in de middag. Mocht je interesse hebben in deze stageplek dan nodigen we je bij deze van harte uit om je motivatiebrief te sturen naar jenne.vandaele@hetpaleis.be voor 14 september 2023.

Vriendelijke groet,

BOG. en hetpaleis