BAS.
wat je moet weten om te leven
Alle hoofdsteden van de wereld.
Alle onderdelen van een friet.
Alle betekenissen van ‘niets’.
De geschiedenis van schimmel.
De wortel van 144.
De formule voor flirten.
In BAS. buigt BOG. zich over basiskennis: de basis, de baslijn, de grondtoon van het leven. BAS. is een muzikale theatervoorstelling voor iedereen die precies op het verkeerde moment het juiste antwoord weet. Voor iedereen die ontdekt dat die nog lang niet alles weet.
BAS. daagt je uit om je eigen basiskennis in vraag te stellen. Wat is nu echt belangrijk en hoe kom ik daar achter?
BOG. en hetpaleis
Na de bejubelde en met een Zilveren Krekel bekroonde voorstelling KID. (2017) maakt BOG. opnieuw een familievoorstelling in samenwerking met hetpaleis, een podiumkunstenhuis voor jong publiek in Antwerpen.
Het vooronderzoek van BAS.
Voor het maken van elke voorstelling doet BOG. vooronderzoek. Voor BAS. verzamelden we ideeën en ervaringen van verschillende mensen, van iedereen die expert is van het leven. Honderden mensen gaven antwoord op deze vragen en gaven ons zo inspiratie voor het maken van BAS. Wil je voor nieuwe voorstellingen ervaringen doneren? Dan kan je lid worden van BOG. door hier op te klikken
Deel van het vooronderzoek waren ook twee sessies in luisteren en denken
Meer over BAS.
Op deze pagina vind je extra info over de makers van BAS., schrijfopdrachten om zelf of in de klas te doen en video-tutorials van Ludwig en Annet over zeer belangrijke dingen in het leven.
Hier vind je een stukje van dramaturg Roos met inspiratiemateriaal en gedachten uit de repetities
Persmap
Wil je schrijven over BAS.? Hier vind je de persmap
Zilveren Krekel
BAS. is bekroond met de Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie 2024.
Uit het juryrapport: ‘Het ingenieuze van BAS. is dat er door middel van alledaagse scenario’s aan alle basisaannames wordt geknaagd. Kennis en waarheid zijn relatief, zo blijkt keer op keer. Verbelen overpeinst in een geestige monoloog dat de kinderen in het publiek weliswaar alles afweten van spelen, maar geen idee hebben wat geld waard is, of wat een IPA is. Bindervoet trakteert het publiek op een elitaire les over hoe we in feite naar de voorstelling zouden moeten kijken. En uiteindelijk verliest alle kennis zijn betekenis, tot het punt dat de spelers zelfs niet meer weten wat je met een bal zou moeten doen.’