Het Benoem Project #3

Wij benoemen de stad. 
Zonder oordeel geven we de dingen de naam die ze al hadden. 
Zoals je in een tekst sommige woorden onderstreept om ze beter te lezen.

Dagbladen spreken over van alles, behalve over het dagelijkse. Kranten vervelen me, ik kom er niets in te weten. Wat ze vertellen slaat niet op mij, prikkelt mijn nieuwsgierigheid niet en geeft ook geen antwoord op de vragen die ik stel of zou willen stellen. Wat echt gebeurt, wat we meemaken, het overige, al het overige, waar is dat? Wat elke dag gebeurt en elke dag terugkomt, het banale, het alledaagse, het vanzelfsprekende, het gangbare, het gewone, het ‘onder-gewone’, de achtergrondruis, het gebruikelijke, hoe moeten we daar rekenschap van afleggen, hoe moeten we dat beschrijven?
– Georges Perec in Nader tot wat?

Van 31 augustus tot en met 5 september 2015 benoemen we de dingen in het centrum van Tilburg, in en rond de Tuinstraat en de Nieuwlandstraat. 
We maken een foto en kijken opnieuw naar wat er al was en nu ook een naam heeft. 
Elke dag hangen we nieuwe foto’s in de etalageruiten van de boekhandel, de platenzaak, de wereldwereldwinkel, de spirituele winkel en de kapper in de Nieuwlandstraat. 
De expositie groeit gedurende de week en is ook nog te zien tijdens de Cultuurnacht op 24 oktober te zien in het Concertgebouw en bij de première van onze voorstelling GOD. 5 november in De NWE Vorst.