Sanne Vanderbruggen

Ik ben Sanne, geboren in 1988, getogen in Hoogstraten, België, en in 2010 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ik ben sinds 2013 maker en mede-oprichter van BOG, en doe daarnaast af en toe uitstapje als speler en/of schrijver in theaterland naar gezelschappen als De Appel, Adelheid Roosen – Zina, Orkater, Floor Houwinck ten Cate en Nineties Productions.

In het leven ben ik met enige regelmaat wel eens de zwier kwijt, word dan mistroostig over de mens, het leven, de wereld. Het liefst demonteer ik dan een alledaags object zoals mijn fiets. Dan leg ik alle onderdelen naast elkaar, zoek af en toe de naam van een specifieke schroef op, en zet het geheel weer terug in elkaar. Wat me troost is de langdradigheid van het uit elkaar vijzen, de gedetailleerdheid van het construct, alsook het vermogen van de mens om zoiets complex gemaakt te kunnen hebben.
Hetzelfde geldt geloof ik ook voor het soort theater waar ik van hou om te maken. Het blootleggen van constructies. Van verbanden. Het weghalen en terugzetten, het bestuderen en herwaarderen van alle afzonderlijke onderdelen. Om uiteindelijk ook het ‘ding’ an sich opnieuw te kunnen waarderen: een fiets, de mensheid.

Mail Sanne