Lisa Verbelen

ik ben geboren te Borgerhout (Antwerpen) in 1988.
ik studeerde aan de Performance opleiding in Maastricht en deed de muziektheater master TIME in Leiden.
Naast BOG. speel ik graag bij andere als hired gun, bijvoorbeeld bij Suze Milius en Eva Line De Boer en coach/eindregisseer/teach ik (jonge) makers.

Ik verzamel al jaren rondellen, in het hollands ook wel bekend als carrosserieringen. Ik heb anno begin 2021 ongeveer 2000 stuks. Iedereen mag mee verzamelen. (voor mij)
Ik ben helemaal niet streng, er zitten ook vierkantjes tussen, omdat die doen denken aan een rondel, maar dan vierkant. Als ik ze tel voelt het alsof ik geld tel. Om de 2 jaar doe ik een volkstelling en categoriseer ik ze op een groot wit papier. De categorieën zijn ‘ongeveer’. Het gaat om het gevoel dat het oplevert: orde. Terwijl het geen echte orde is. (wie inzoomt vindt zoveel verschillen dat categoriseren onmogelijk wordt)
De regels zijn flexibel, en vooral, niet zo belangrijk. Ze gelden ‘hoofdzakelijk’ en niet voor ‘iedereen’ (zo zou ik meer regels willen: de regel is, geen voeten op de bank, maar als 1 iemand het doet is het niet zo erg. Mensen zeggen dan: ‘ja, maar als iedereen dit zou doen dan….’ maar niet iedereen doet het, dat is het net! Niet iedereen is een vierkantje, dan zou het namelijk een vierkantjes verzameling worden, en geen rondellen verzameling)
Ook de categorieën zijn ‘hoofdzakelijk’, ik doe oprecht mijn best, maar de categorieën blijken altijd niet te volstaan. (dat is een prima les, want zo werkt het leven ook: je denkt dat iets dit is en daar bij hoort maar dan blijkt het, als je inzoomt, vaak anders.)

Mail Lisa