De Warme Winkel, BOG. collectie en Theaterbroedplaats De Sloot zoeken een marketing/communicatie stagiair (periode in overleg)

WIE ZIJN WIJ?

De Warme Winkel maakt nationaal en internationaal furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over de meest uiteenlopende thema’s. Zo plagieerden we integraal Café Müller van Pina Bausch in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, rekenden we af met het repertoiretoneel tijdens een voorstelling van Ivo van Hove in Achterkant, markeerden we een keerpunt voor het klimaat in Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or, zetten we het (seksuele) identiteitsdebat op scherp in Lady Chatterley’s Lover,  verpulverden we bezoekersrecords in het Amsterdamse Bostheater met De Drie Musketiers en deelden we in de voorstelling Een oprechte ode aan de Ironie het podium met vier reality-tv-sterren uit programma’s als Temptation Island en Ex on the Beach.

De artistieke kern wordt gevormd door Vincent Rietveld, Ward Weemhoff en Florian Myjer en het kantoor door zakelijk leider Rutger Gernandt, assistent zakelijk leider Ezra Bredius, artistieke planner en coördinator Lena Meijer, marketeer Lisa Groot en office manager Moos Wilhelm. Daar omheen cirkelen ook een hoop verwanten die onderdeel zijn van het DNA van de groep. 

BOG. is de collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen, dramaturg Roos Euwe, zakelijk leider Anne Baltus, marketeer Frédérique Donker en zakelijk assistent Sanne Olijerhoek. Sinds de eerste voorstelling BOG. een poging het leven te herstructureren (2013) maakt BOG. filosofische, talige, muzikale voorstellingen over wezenlijke thema’s uit het leven van ieder mens. Vanuit de overtuiging dat we moeten zoeken naar wat ons als mensen bindt zonder de waarde van het verschil uit het oog te verliezen, maakt BOG. compromisloos, eigenzinnig en open theater waarin taal en muziek samenkomen. 

In mei 2022 openden we samen de eerste Amsterdamse theaterbroedplaats achter station Sloterdijk: De Sloot. Een werkplaats voor theatermakers, een volwaardige vlakke vloer theaterzaal en een kleinere zaal, vier grote repetitieruimtes, meerdere werkateliers en een groot café/restaurant. 

WIE BEN JIJ

Je volgt minimaal een hbo- of wo-opleiding, hebt hopelijk een beetje affiniteit met theater en basiskennis van marketing en communicatie. Daarnaast ben je gewend je handen uit de mouwen te steken en functioneer je goed in een dynamische omgeving. Bij voorkeur woon je in (de buurt van) Amsterdam.

Een dikke pre is kennis van, of een grote interesse in, online marketing en ervaring met fotobewerking- en video-editing software.

OMSCHRIJVING STAGE

Binnen De Warme Winkel, BOG. collectie en De Sloot is er alle ruimte voor eigen initiatief en de ontwikkeling van jouw talent. In overleg zorgen we ervoor dat jij de stage loopt die bij jou past en is er ruimte om aan een eventuele stageopdracht te werken. Je wordt begeleid door Lisa Groot en Frederique Donker.

De volgende zaken behoren o.a. tot je takenpakket:

 • – Ondersteuning van en meedenken over de publiciteitscampagnes rondom voorstellingen, zowel voor De Warme Winkel en BOG., als voor het theater van De Sloot.
 • – Assisteren bij de voorbereidingen van het
  nieuwe theaterseizoen, denk hierbij aan het organiseren van fotoshoots.
 • – Het bewerken van beeld en videomateriaal voor verschillende doeleinden.
 • – Bedenken, creëren en uitvoeren van online content voor social media en algemeen onderhoud van de websites van De Warme Winkel, BOG. en De Sloot.
 • – Het bijhouden van online statistieken van onze sociale media en website.
 • – Het bijhouden van bezoekerscijfers.
 • – Het beheren van drukwerk en de verspreiding ervan naar de theaters.
 • – Het onderhouden van de contacten met theaters.
 • – Enkele productioneel ondersteunende werkzaamheden.


WAT BIEDEN WIJ

Een te gekke ervaringsplek waar je kan meekijken, meedenken en meewerken bij twee spraakmakende theatergezelschappen en de nieuwe culturele hotspot De Sloot. En natuurlijk bieden we ook stage en onkostenvergoeding. De periode waarin je stage loopt en het aantal uren per week is in overleg.

INTERESSE?

Mail voor 19 december je motivatie en cv naar Lisa Groot: lisa@dewarmewinkel.nl